Българският полузащитник Георги Костадинов удължи своя договор с кипърския АПОЕЛ (Никозия)

...
Българският полузащитник Георги Костадинов удължи своя договор с кипърския АПОЕЛ (Никозия)
Коментари Харесай

Мечката удължи договора си с АПОЕЛ

Българският полузащитник Георги Костадинов удължи своя контракт с кипърския АПОЕЛ (Никозия) за още един сезон. Двете страни сложиха подписи под новото съглашение, което е до юни 2025 година 

Контрактът на халфа е с усъвършенствани финансови условия, както и с добавени бонуси аз избрани достижения в европейските клубни шампионати. Костадинов е един от първите трима в тима, които възобновиха споразуменията си.

Костадинов можеше и да смени тима, защото след Нова година беше получил две предложения, които да бъдат прегледани за след лятото на тази година. Единият клуб също е от Кипър, а другият от гръцката Суперлига, само че първи избор за някогашния футболист на Левски, Лудогорец и Арсенал (Тула) постоянно е било оставането в АПОЕЛ.

След като предходната година отборът приключи на 2-о място, в този момент е на върха и има преднина от 6 точки над миналогодишния първенец Арис (Лимасол). Така Костадинов има шанса да стане първенец на Кипър и да взе участие в квалификациите в Шампионската лига.

Ходът на президента на АПОЕЛ Продромос Петридес да подпише нов контракт с Костадинов е изцяло логически, защото българският национал е фундаментален за състава на португалския треньор Рикардо Са Пинто. Костадинов няколко пъти беше избиран за Играч на мача, а статистиката му по пресечени подавания, отнети топки и пробягани километри постоянно е в топ 3.

Отделно от това, постоянното му присъединяване в мачовете го трансформира в номер 2 по изиграни минути за АПОЕЛ (Никозия) след вратаря Вид Белец. Словенският пазач е записал 2520 минути на терена, а след него е Костадинов с 1878. Третият най-използван футболист е нападателят от ДР Конго Диумерси Ндонгала с 1868 минути.

Костадинов получи повиквателна за мачовете на националния тим с Танзания и Азербайджан през месец март. Той не взе присъединяване в мача против ФК Пафос през миналата седмица поради извит гален, само че рехабилитацията дава своите резултати и по всяка възможност ще бъде разполагаем на треньора Са Пинто за дербито с Арис (Лимасол) на 10-и този месец.
 Георги Костадинов ще пропусне неделния мач на АПОЕЛ (Никозия)
Георги Костадинов ще пропусне неделния мач на АПОЕЛ (Никозия)

Ето подробности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР